Kerst onder de zon? Vlieg naar de Canarische Eilanden!

Canarische Eilanden, 13 december 2016 – Laat de tradities dit jaar voor wat ze zijn en vier kerst onder de zon. Ga op zoek naar avontuur en breng de eindejaarsperiode door in het beste klimaat ter wereld. Dat is precies wat de Canarische Eilanden je te bieden hebben, op nauwelijks vier uur vliegen van België. Met een gemiddelde jaartemperatuur van 22 graden en een klimaat dat zeer zacht blijft in de winter (18 graden gemiddeld), zijn de zeven Canarische Eilanden, elk met hun eigen kenmerken, de ideale bestemming om op het laatste moment ertussenuit te knijpen en de batterijen helemaal op te laden. Met jullie tweetjes of het hele gezin, voor een paar dagen of de volledige kerstvakantie!

De familiebestemming: Tenerife en Gran Canaria

Als je op de Canarische Eilanden een onvergetelijke en veilige kerst wilt, kies dan voor Tenerife, waar de meeste stranden ook voor kinderen geschikt zijn. In december is er in Santa Cruz een kerstconcert in open lucht (ja, zelfs in december!) dat je niet mag missen. De waterparken en recreatiecentra bieden op het eiland ontspanning voor jong en oud. Tenerife is ook de ideale bestemming om met het hele gezin de uitzonderlijke natuur te ontdekken en bijvoorbeeld de Teide, de derde hoogste vulkaan ter wereld, te beklimmen of om de kinderen te laten kennismaken met buitensporten.

 

Om met de jongsten van het gezin met volle teugen te genieten, zijn er op het eiland Gran Canaria veel plaatsen om de beste kerst ooit te vieren. Je hebt er de stranden van Las Canteras (met een prachtige crèche in het zand!), Del Inglés en Puerto Rico, waar ook de allerkleinsten naar hartenlust kunnen spelen. Ook de oude wijken van Vegueta, Agüimes en Villa Mariana del Teror zijn goede mogelijkheden om het eiland met je kroost te verkennen. Denk maar aan de dierentuinen, zoals het Palmitos Park, en de musea, waaronder het Museum van Wetenschap en Technologie in de hoofdstad van het eiland.

 

Heb je bovendien de kans om tot na Kerstmis te blijven, weet dan dat er op 5 januari een mooie Canarische traditie is die het hele gezin zal bekoren: op die datum komen elk jaar de drie koningen Melchior, Caspar en Balthasar aan op de Canarische Eilanden op kamelen of in prachtige koetsen en trekken ze door de straten van de grote steden in een stoet die geen enkel kind wil missen. De jongste familieleden kijken steeds met verbazing toe wanneer ze de drie wijzen, beladen met geschenken, zien voorbijkomen. En als de nacht valt, dan gaan ze van deur tot deur om de pakjes met speelgoed uit te delen!

 

Op zoek naar avontuur, alleen, met z’n tweetjes of in groep: Fuerteventura en Lanzarote

Om je gedachten te verzetten en het nieuwe jaar midden in de natuur te beginnen, is een bezoek aan het strand van Sotavento in Fuerteventura een goed idee voor liefhebbers van watersport. Ook de zandduinen van het natuurpark Corralejo en het duikgebied bij Faro Jandía zijn uitstekende mogelijkheden wanneer je op zoek bent naar avontuur. Voor koppels zijn de meest romantische alternatieven het eiland Lobos, het vissersdorp Ajui en de stranden van Cotillo en Cofete, plaatsen met een unieke charme, ook tijdens de kerstperiode. Het spectaculaire vulkanische landschap en de zuivere stranden zijn niet onopgemerkt gebleven bij UNESCO, die het eiland in 2009 heeft uitgeroepen tot biosfeerreservaat.

Lanzarote is op zijn beurt een prima alternatief voor een traditionele witte kerst. Zijn unieke kustlijn leent zich perfect voor een romantische wandeling, tenminste als je weet waar te gaan. Voor een eerder avontuurlijke Kerstmis zijn er de gunstige winden op het strand van Famara of in de regio van Los Jameos del Agua. Het eiland is bovendien zeer geschikt voor trektochten, die kunnen eindigen met een duik in de natuurlijke zwembaden in de buurt van het vulkanische gebied Las Malvas, in Tinajo.

 

De rust en de stilte: El Hierro en La Gomera

Kerstmis in El Hierro is synoniem met rust en stilte. De pittoreske stadjes El Mocanal en Valverde zijn steeds een bezoek waard, maar de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland blijven het gebied Sabinar de la Dehesa, de panoramische uitzichten op de Mirador de La Peña en de landschappen van Las Playas. Als je zin hebt om te zwemmen, dan is het natuurlijke zwembad van El Charco Azul een echte aanrader. Het is ook de perfecte plek om met z’n tweetjes te genieten van de zonsondergang.

 

Voor een kerst in het teken van rust en de magie van de natuur is het kleine eiland La Gomera de ideale bestemming. Om de zonsondergang te bekijken op de laatste of de eerste dag van het jaar, is een bezoek aan de natuurlijke zwembaden van Hermigua en Charco del Conde aangewezen. Voor koppels zijn de panoramische uitzichten op Abrante en Palmarejo een must, als je de spectaculairste landschappen van het eiland wilt bewonderen.

 

Met het hoofd in de sterren: La Palma

De Canarische Eilanden worden beschouwd als een van de beste plekken in Europa om het heelal te observeren, en die reputatie is welverdiend. La Palma, bijgenaamd Isla Bonita (het mooie eiland), is een ideale natuurrijke bestemming om tijdens Kerstmis en Nieuwjaar te genieten van het indrukwekkende landschap van het nationale park Caldera de Taburiente. Het is echter het sterrenkijken dat voor zowel gezinnen als koppels de hoofdattractie van het eiland blijft. Tijdens Nieuwjaar op zoek gaan naar de ster die de drie wijzen de weg wees, is gemakkelijker in regio’s als Lomo de Caballos, La Montaña de San Bartolo, Montaña Quemada en, natuurlijk, Roque de los Muchachos.

 

Na een kerst onder de zon duiken we het nieuwe jaar in!

En waarom geniet je na een onvergetelijke kerst niet meteen van een uitzonderlijke oudejaarsnacht? Aftellen tot Nieuwjaar op een terrasje in de open lucht is iets wat je maar op zeer weinig plaatsen in Europa kunt doen. Op de Canarische Eilanden kun je het jaar starten met lokale zeevruchten in een van de vele restaurants op de archipel. Onder een van de mooiste sterrenhemels ter wereld deel je dan de cadeautjes uit en als je de volgende ochtend nog voldoende energie hebt, kun je je nog wagen aan de typische nieuwjaarsduik in zee, een symbool van vernieuwing en zuiverheid. Dit is een Canarische traditie die je geluk zal brengen om het nieuwe jaar op de best mogelijke manier te starten!

Over Canary Islands

Promotur Turismo de Canarias, dat deel uitmaakt van het Departement van Toerisme, Cultuur en Sport van de Regionale Overheid van de Canarische Eilanden, overziet de promotie van het toerismemerk van de Canarische Eilanden. Het werd opgericht in 2005 en heeft als doel om het grote toeristische aanbod van de Canarische eilandengroep te bestuderen, promoten en in de markt te zetten, samen met andere instituten op de eilanden die gerelateerd zijn aan de toeristische sector.

Neem contact op met

www.hellocanaryislands.com/