Skip to Content

BELGISCHE TOERISTEN KOMEN GRAAG NAAR DE CANARISCHE EILANDEN

Canarische Eilanden, 21 december 2016 – 399.020: dat is het indrukwekkende aantal Belgische toeristen dat tussen januari en november 2016 voet aan wal heeft gezet op de Canarische Elilanden. Het komt overeen met een stijging van 9,5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Deze opwaartse trend wordt reeds meerdere jaren waargenomen en 2016 bevestigt de populariteit van de Canarische Eilanden voor Belgische toeristen. Van de zeven eilanden die deel uitmaken van de archipel, genieten Tenerife en Gran Canaria veruit de grootste voorkeur van de Belgen, met samen bijna 300.000 toeristen.

Er zijn steeds meer Belgische toeristen die naar de archipel op reis gaan om er te genieten van het bijzonder milde klimaat, dat beschouwd wordt als het beste klimaat ter wereld. De Belgische toerist blijkt deze exotische bestemming, gelegen op amper vier uur vliegen van Brussel, bijzonder te appreciëren.

 

Een stijging van 9,5% in 12 maanden

Het klimaat en de uitgebreide faciliteiten van de Canarische Eilanden hebben door de jaren heen steeds meer Belgische toeristen weten aan te trekken, en dit het hele jaar door. In november van dit jaar alleen al waren er niet minder dan 35.684 toeristen die het Belgische grijze weer inruilden voor het warmere Canarische klimaat. Tussen januari en november dit jaar hebben ca. 399.020 Belgische toeristen de Canarische Eilanden bezocht, wat overeenkomt met een stijging van niet minder dan 9,5% ten opzichte van dezelfde periode in 2015.

 

De favoriete eilanden van de Belgen: Tenerife en Gran Canaria

Het eiland Tenerife alleen al verwelkomde tot dusver meer dan de helft van de Belgische toeristen (203.522) in 2016. Dat is een stijging van 9,9% ten opzichte van dezelfde periode in 2015. Gran Canaria (95.840 Belgische toeristen) en Lanzarote (36.430) vervolledigen het podium en houden Fuerteventura (24.085) en La Palma (4.477) ver achter zich. De grootste stijging van het aantal Belgische toeristen in 2016 komt vooralsnog op rekening van het eiland Gran Canaria, met 13,3% meer Belgische toeristen dan in 2015. Met de vakantie in zicht komt er ook een periode aan waarin heel wat Belgen kerst willen vieren onder de zon en lijkt 2016 af te steven op een nieuw recordjaar van Belgische toeristen op de archipel!

 

Over Canary Islands

Promotur Turismo de Canarias, dat deel uitmaakt van het Departement van Toerisme, Cultuur en Sport van de Regionale Overheid van de Canarische Eilanden, overziet de promotie van het toerismemerk van de Canarische Eilanden. Het werd opgericht in 2005 en heeft als doel om het grote toeristische aanbod van de Canarische eilandengroep te bestuderen, promoten en in de markt te zetten, samen met andere instituten op de eilanden die gerelateerd zijn aan de toeristische sector.